Om høsten

Høst i Oslo

Denne høsten har gått så fort – oktober er jo allerede på hell! At vi nå beveger oss mot mørketiden merkes både på sinn og kropp. Det er vel en av grunnene for at det har blitt så lite blogging. Mørketiden påvirker meg i stor grad.  Jeg er vel ikke alene om det? I år skal jeg heller prøve å overvinne mørketiden, og har derfor prøvd å komme opp med ulike idéer og tiltak som kan snu den til noe positivt.

Gode hudpleierutiner. Om vinteren føler jeg meg som regel ganske mye mindre fresh enn om sommeren. Tørr og bleik hud, kviser, ettervekst og tørt hår osv. Jeg invisterer gjerne i gode produkter. Nå har jeg  lyst på denne fra YSL, en vaniljeskrubb (kanskje lage selv?), ny shampo fra Kevin Murphy samt en fin rouge for litt farge i et vinterbleikt ansikt. Fortiden bruker jeg en del avocadoolje i ansiktet, fordi jeg føler den gir mye fuktighet til huden. Har du noen gode hudtips?

Aktivitet etter skole/jobb. Om høsten er det veldig lett å bli passiv, sette seg i sofaen etter skolen/jobb og forbli der til man legger seg. Hvis man har en fast avtale eller noe å gå til gjør det kanskje kveldstimene litt kortere. Denne uka bestemte jeg meg for å melde meg inn i treningssenter. Der skal jeg gå sammen med søsteren min, og jeg tror det kan være veldig bra for meg. Forskning viser jo at fysisk aktivitet har en veldig positiv innvirkning på psykisk helse. Det tror jeg på. Rent kjemisk fordi det reduserer kotisolnivå, øker serotoninnivå og frigjør endorfiner. Personlig trener jeg for et bedre selvbilde og redusere følelsen av uro i kroppen. Det er ikke snakk om høy intensitet, bare litt yoga/pilates eller en liten powerwalk kan hjelpe meg mye.

God og næringsrik mat. Gjennom de mørke månedene er man mer utsatt for å få vitaminmangel, som igjen kan gi symptomer som trøtthet og depresjon. Sørg for å gi kroppen det den trenger, da spesielt mat med D-vitamin. Å lage matlag er også en hyggelig aktivitet. Prøv å lag noe helt nytt eller unn deg en god middag midt i uka. Prøv også å utnytte grønnsaker og frukt som er i sesong.

Serie-sesong. I stedet for å binge alt på en kveld, heller se et par serier fordelt ut over uka. Da har man alltid noe å glede seg til neste uke. I tillegg er det viktig å kunne unne seg selv litt kos, som chai-latte, ovnsbakt eple med mørk sjokolade eller nybake boller.

Har du noen gode tips for å overleve vinteren?

Paula

One thought on “Om høsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s