Salat med karamellisert tomat og mozzarella

Tomato

God morgen! I dag reiser jeg til København. Det er jo verdens fineste by, så jeg er veldig glad for at jeg har en søster som bor der. Den foreløpige planen er shopping, pizza, dansing i kødbyen, cocktails og Oh Land-konsert. Høres ut som en grei uke syns nå hvertfall jeg. Men før jeg reiser vil jeg dele denne gode oppskriften med deg. Dette er en av de beste salatene jeg vet om. Kanskje fordi jeg elsker tomater. De er jo i sesong nå og butikkene virkelig bugner av dem. Så passer vel godt å lage denne, som krever 1 kg av dem. Veldig god som tilbehør til grilling, med brød og aioli eller med noen ovnsbakte poteter. Yas.

Salat med karamellisert tomat og mozzarella

1 kg mix av diverse tomater
0,5 dl god olivenolje
1 ss maple syrup
Salt +  pepper
150-200 g mozzarella
To håndfuller spinat eller ruccola
3 ss kapers
1 dl ristede mandler
Èn klunk god olivenolje
Ringblomst (hvis du har)

1. Ta halvparten av tomatene (500g) og kutt dem i to. Mariner de i olivenolje, lønnesirup, salt og pepper. Fordel de utover et bakebrett og stek i 170 grader i ca én times tid. La de avkjøles litt når de er ferdig.

Tomato

2. Skjær opp resten av tomatene i skiver. Rist mandlene i en varm panne og hakk dem opp etterpå. Riv opp mozzarellaen i små biter. Bland tomater, halvparten av mandlene, mozzarella, kapers og de karamelliserte tomatene i en salatbolle. Hell litt ekstra olivenolje over. Topp salaten med resten av mandlene og litt spisende blomster.

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s