En helt naturlig deodorant

Schmidt's

                                                                                                                            Sponset innlegg

Helt ærlig så har jeg aldri vært så glad i deodoranter: 1. Fordi deodoranter alltid har gitt meg kløe 2. De fleste deodoranter er ikke særlig bra for deg – faktisk er deodoranten det farligste produktet du tilfører kroppen. Mange av de konvensjonelle typene inneholder nemlig kjemikalier som både er allergifremkallende og hormonforstyrrende. Helst bør man styre unna de som inneholder aliuminium, parabener, triklosan, propylen glykol og diverse parfymestoffer. Aliuminium er stoffet i deodoranten som skal forhindre svette og lukt. Samtidig kan det ha en skadevirkning på nervesystemet, sædkvalitet samt gi fosterskader. Mattilsynet har også advart om at vi bruker 50 ganger mer aliuminum enn vi trenger. Derfor har det vært prioritert å finne et mer naturlig alternativ. Nå skal det sant sies at det ikke har vært helt lett. Jeg har prøvd en rekke typer, samtidig som jeg har lest meg opp for å bli kjent med markedet. Noe av det jeg leste var at man helst burde ha en tilvenningsperiode. At det tok litt tid før huden ble vant med å bruke deodoranter uten svettehemmende stoffer (antiperspirant). Så gi det litt tid. Dette varierer vel fra person til person, for jeg opplevde egentlig ingen problemer med dette. Etter jeg hadde prøvd de ulike typene var det spesielt et merke som skilte seg positivt ut, og det var deodorantene fra Schmidt’s.

Schmidt’s er et lite firma fra Portland i USA, som har spesialisert seg på å lage 100% naturlige og økologiske deodoranter. At produktet ikke er testet på dyr og er vegan-vennlig er enda et stort pluss. Nå har jeg prøvd både deodoranten på krukke og stift, og det var stiften jeg likte best. Syns det var litt uvant å påføre en krem i armhulen. Men jeg likte best lukten på krukken, som var typen Bergamot  + Lime. Så sykt frisk og god. Er så glad for at begge disse fra Schmidt’s har holdt meg helt svettefri, i motsetning til andre naturlige deodoranter (som blandt annet gav meg mer svettelukt..?) Endelig er jakten over. Jeg har funnet min deodorant.

Du kan kjøpe deodorantene på deres egen nettside her. Ellers har jeg sett dem på ulike økologiske butikker (f.eks Røtter i Oslo)

Paula

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s