20 år

Paula 20 år

Syns det er veldig fint å bli 20 år. Et ganske fint tall i grunn. Markerer jo slutten på tenårene og begynnelsen på tyveårene. Føler meg egentlig mye mer voksen nå, enn da jeg ble 18. Spesielt den siste tiden har jeg kjent et stort behov for å  klare meg selv. Det er vel et veldig sunt tegn? Så i går feirte jeg bursdagen min med noen vakre venninner. Elsker å feire, for det gir liksom en unnskyldning til å samle alle man er glad i. Jeg hadde laget punsj, brownies og masse karamellisert popcorn. Og det ble en sykt hyggelig kveld. På en måte rørte det meg å se at folk hadde satt av kvelden og pyntet seg bare for meg. Og takknemligheten over å ha så fantastiske mennesker rundt meg, som er med meg gjennom tykt og tynt. I dag gjenstår en liten feiring med familien. Mamma har bakt sitronpai, vi har jordbær 0g litt gode bobler i glassene. Det eneste jeg ønsker nå er at dette året skal blir rolig og fint. Altså, ingen humpete omveier og annet tull. Og narsissisten som jeg er, tenkte jeg også at dette var en fin anledning for dere å bli litt bedre kjent med meg. 20 år og 20 fakta.

1. Jeg er minst av fem søsken. Elsker det, for alle og enhver er så forskjellige og gir deg mye nytt å tenke på. Håper jeg også får mange barn.

2. Favorittiskremen min er salt karamell.

3. Det har vel med at jeg er introvert, for jeg liker bedre å lytte til folk enn å fortelle selv. Jeg kan ha lange og dype samtaler med hvem som helst, men skal jeg small talke blir jeg ganske stressa.

4. Jeg liker ikke varm frukt, så den må ligge i kjøleskapet. Kalde epler liksom, mmm. Eller vannmelon. Alt utenom banan da, som helst skal være varm og veldig modnen.

5. Jeg tenker veldig mye og da aller mest når jeg går på tur. Noen ganger tenker jeg så mye at det føles plagsomt.

6. Jeg foretrekker søtt ovenfor salt. Har foreksempel aldri lyst på omelett til frokost eller mat som chips og fries frister sjeldent. Gi meg heller søte ting, mmmm.

7. Jeg er ekstremt flink til å huske navn og detaljer.

8. Tre steder jeg har veldig lyst til å reise til nå er Fiji i Japan, Macchu Pitchu i Peru og Amalfi-kysten i Italia.

9. Jeg drikker alt for mye kaffe. Morgen som kveld. Drikker også en del pepsi max, noe jeg syns er flaut å innrømme. Kaffein-junkie much?

10. Jeg anser meg selv for å være høysensitiv – og nei, det har ingenting med at jeg er redd for stråling eller er helt hypokonder – det er egentlig mer et personlighetstrekk, som handler om at man er veldig senitiv for andres og egne følelser.

11. Mine tre favorittserier er The Sopranos, Six Feet Under og True Detective.

12. Etter jeg ble veggis er det én rett jeg savner mest – pasta carbonara. Det var livretten min. Ellers klarer jeg meg helt fint uten kjøtt.

13. Jeg er veldig glad i å tegne, men viser sjeldent tegningene mine til andre. Kanskje er det at de er veldig personlige eller så handler det om at jeg er redd for at andre skal synes de er stygge. Litt begge deler.

14. Et ord jeg bruker veldig mye er koselig, selv om det ikke passer inn. “skal vi gå tur?” “kooooselig”.

15. Noen av mine beste minner er på fjellturer i Rondane eller Jotunheimen. Så deilig følelse å bo på turisthytter, gå i timevis og puste frisk luft.

16. Jeg har spilt i korps i veldig mange år. Nå skal det sies at jeg aldri ble spesielt flink og var kjempenervøs for å spille.

17. Jeg elsker havet. Kunne aldri tenkt meg å bo i innlandet. Havluft, havlukt. Ah, det er noe spesielt med det.

18. Mine tre favorittbøker er Stillitsen av Donna Tarrt, Hotel New Hampshire av John Irving og Min Kamp av Karl O. Knausgård.

19. Edderkopper er min største frykt. I den grad at jeg har myggnett rundt senga mi. Klarer heller ikke gå i mørke rom, for da innbiller jeg meg at jeg skal tråkke på edderkopper.

20. Jeg er sær. Liker nerdete, små aktiviteter, har skamløs humor og trives best i eget selskap.

Ha en fin søndag folkens!

Paula

Lagre

2 thoughts on “20 år

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s