Almond oil

Almond oil

Det siste året har jeg blitt veldig glad i å bruke oljer i hudpleierutinen min. Jeg har  jo tidligere skrevet litt om avocadooljen (her), som desidert er min favoritt når det kommer til oljer. Men en annen olje jeg også liker veldig godt, er mandeloljen. Det fine er at den er veldig lett og mild, og vil derfor passe til alle hudtyper; tørr hud, fet hud, gammel hud, ung hud, sart hud. Hovedsaklig bruker jeg den som ansiktsrens og sminkefjerner. Det høres kanskje rart ut å bruke olje som rens, siden man jo prøver å kvitte seg med den fete huden. Mens vanlige sminkefjernere faktisk vil føre til økt oljeproduksjon, vil oljer derimot kun ha en opprettholdende effekt på oljebalansen i huden. I tillegg tilfører oljer næring til huden din. Mandeloljen foreksempel, har et høyt innhold av vitamin E, A og B. Det vil si at den også fungerer godt som solbeskyttelse og mot solskader. Den har en solfaktor på ca. 5 SPF.  Når jeg lager ansiktsmasker og skrubber liker jeg best å bruke mandeloljen (som denne). Elsker hvor deilig og myk huden føles etterpå. Flasken min er fra et lite apotek i København, men man kan også bestille den på IHerb. Har også sett den på enkelte innvandrerbutikker. Pass på å kjøpe en kaldpresset type.

Paula

One thought on “Almond oil

  1. Pingback: Enkel hudpleie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s