Veganske sjokoladekjeks

Cookies

Etter middag har jeg nesten alltid lyst på noe litt søtt til kaffen. (innså at jeg hørtes gammel ut her) Vanligvis har vi biscotti eller noe, men har blitt litt lei. En tanke jeg har hatt lenge er å lage noen skikkelig deilige veganske kjeks. Men hvordan lage kjeks uten smør og egg? Altså, jeg måtte prøve og feile en god del ganger før jeg ble fornøyd med resultatet. For disse ble sykt gode. Spøe. Søte. Salte. Seige. Helst nystekte med et glass (plante)melk.

Veganske sjokoladekjeks

1,5 dl mel
0,5 dl mandelmel
1 ts bakepulver
1/4 ts havsalt
4 ss kokossmør
2 ss mandelsmør
2-3 ss mandelmelk
1 flaxegg
1,5 dl brunt sukker
1 ss maple syrup
100 g vegansk sjokolade/cacao nibs

Først lager du et flaxegg og setter det til side. I en bolle blander du sammen kokossmør, mandelsmør, brunt sukker, maplesyrup og mandelmelk. Bruk en håndmikser til å vispe dette sammen. Mål opp alle de tørre ingrediensene og bland dette forsiktig inn i smørblandingen sammen med flaxegget. Hakk sjokoladen. Jeg brukte 50/50 av vegansk melkesjokolade og cacao nibs. Bruk en teskje til å fordele deigen i klumper på et bakebrett. Press de flate. Stekes i ca 8 min på 180 grader. Alle ovner er forskjellig, så pass på! Når de er ferdig legges de på rist, da de må avskjøles for å bli sprøe.

Paula

4 thoughts on “Veganske sjokoladekjeks

 1. Kaffe ETTER middag? Nei, du er nok ikke så gammel som du høres ut som 😛 Drikker jeg kaffe etter klokka 19 får jeg aldri sove, haha.

  Men takk for baketips, jeg er verdens dårligste, men må vel prøve, for dette så godt ut!

  Like

 2. Kaffi? Æsj. Hehe. Eg drikke ikje, og har aldri drukke kaffi. Bortsett fra i “Karsk” når eg bodde i nordnorge 😉 Dei kjekså såg dritgod ut!!!

  // Tusen takk for fine ord. Det betyr så mye for meg. Snille vakre du ❤

  Like

  1. Kaffe er min svakhet. Er totalt avhengig. Karsk er bare en myte for meg, men høres ikke så veldig godt ut. Kanskje derfor du ikke liker det? hehe.
   Kjeksen den var nydelig, sikkert god sammen med te også 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s