Å være glad i seg selv

Vi har vel alle kjent på den følelsen når sommeren kommer snikende. Etter en lang vinter, gjemt under lag på lag av tøy, skal vi igjen kle oss shorts, kjoler og bikini. Lår, overarmer og mager skal vises. Sommeren er kroppens høytid. Da er det ofte slik at man presser seg inn i treningsregimer og dietter, uten at dette egentlig tar deg noen vei. Man finner liksom alltid noe mer man kan forbedre, uansett hvordan man ser ut. I perioder med dårlig selvtillit lar jeg jo det begrense livet mitt. Som å ikke kunne gå på fest fordi man føler seg dum eller uinteressant, på stranden med venner for du føler deg oppblåst eller gå i en spesiell kjole fordi du får ikke lov til å skille deg ut. Du har vel vært der du og? Det mest ironiske er jo at det er ingen andre en deg selv som stiller disse kravene. At det er du som er din egne største kritiker. For pleier man liksom å gå rundt og lete etter feil hos andre? Neppe. Det er derfor man må prøve å snu det rundt. Slutte å se seg selv bare som en kropp, men som en helhet. Å lære å like seg selv for den man er.

Vær snill med deg selv. Det handler om å sette seg selv i fokus og forstå seg selv i dybden. Jeg bruker yoga og meditasjon, som et sted der jeg kjenner etter. Behandle kroppen og sinnet med respekt. Foreksempel sett av en time hver uke der du har hjemmespa. Eller gå lange turer bare for å tenke. Det fortjener du.

Omgi deg med mennesker som aksepterer deg. Noen ganger har man relasjoner som suger mye energi. Det er slike vennskap man bør  kvitte seg med, for heller å fylle tiden med de vennskapene som gir mening.  Alle fortjener å bli behandlet med respekt.

SkinSkin

Se på kroppen din som noe funksjonellt. Vær takknemlig for at du har en kropp som fører deg frem, som lar deg puste, le, lukte og se. Du defineres ikke i hvordan du ser ut, men hvem du er som person.

Det er helt ok om kroppen din forandrer seg. Ikke ta utgangspunkt i at kroppen din er en bestemt type vekt eller fasong. Det er helt naturlig at kroppen din som 25- åring, ikke er den samme som når du var 18 år. Tenk heller på alle de fine opplevelsene den fører deg igjennom; forelskelser, latter, tårer og fødsler. At dette vises på kroppen er bare veldig vakkert.

SkinSkin

Hør etter kroppens behov. Kroppen er veldig flink til å si fra hvis det er noe den trenger, foreksempel sult eller søvn. Å undertrykke disse, gjør deg bare trøtt og sliten

Vær kritisk på sosiale medier. På sosiale medier, spesielt blogger, har kosmetiske inngrep blitt så mye mer synlig. Et liv der alt skal være perfekt, går jo ikke overens med hvordan det er i realiteten. Eller blogger som handler om fitness, er ofte lite konstruktive å lese. Bare unngå å lese alt som gir deg dårlig samvittighet.

Paula

Lagre

Lagre

Lagre

One thought on “Å være glad i seg selv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s