Vegan Tuna Sandwich

'Tuna'

Tunfisk er veldig godt. Dessverre drives fangsten på en sånn måte at jeg prøver å unngå og spise det. Fisken fanges i såkalte “dødsvegger”, et drivgarn som ofte strekker seg over flere mil. I et enkelt sveip vil man kunne fange 130 tonn med fisk. Mye av denne fisken er bifangst, der skilpasser, delfiner, sjøfugler og hvaler utgjør mesteparten. Tilsammen er det snakk om ca syv millioner tonn med fisk i året, som blir fanget for så og kastes tilbake i død tilstand. Det finnes ulike typer tunfisk, der noen er mer overfisket en andre. Spesielt bør man unngå bluefin og yellowfin tuna. Også denne oppskriften da, som gir enda en god grunn for å unngå tunfisk. Altså hallo, tunfisksalat uten tunfisk!

Tunfisksalat uten tunfisk

Til fire personer
1 boks kikerter
2 ss mayo
1 ss tahini
1 ss dijon
3 ss finhakket sylteagurk
2 ss sitronsaft
1 ss maple syrup
1 ss tamari
1/2 finhakket rødløk
1 ts dill
Pepper

Bland kikertene i en foodprocessor til stadiet før det blir hummus. Blandingen skal være litt klumpete. Rør inn resten av ingrediensen med en gaffel. *Majones kan erstattes med 1 ss ekstra tahini. Serveres på brød, i pita eller med en salat!

Paula

 

 

Lagre

Lagre

One thought on “Vegan Tuna Sandwich

  1. Pingback: Fem basisvarer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s