Mine fem siste bøker

Jeg er i Oslo. Nærmere bestemt i senga og drar meg. Burde egentlig vært ute, for gradestokken viser 27 grader. Men det er også litt godt å slappe av. Etterpå skal jeg ut og kjøpe en flaske champagne og noen jordbær for å overraske søster min. I mens har jeg tenkt å rusle litt rundt, kanskje sette meg i en park og lese litt. Nå leser jeg Naiv. Super av Erlend Loe.

123dfhjDe site fem bøkene jeg har lest er veldig ulike fra hverandre. Det er definitivt sånn jeg liker det. Rosens Navn av Umberto Eco var en ganske tung bok, på den måten at den skulle være veldig symbolsk og historisk. Følte dog at den ble lettere og mer fengende mot slutten. Evighetsbarna av Beate Grimsrud var grei, men absolutt ikke på høyde med En dåre fri. Den er en av mine favorittbøker. Så utrolig gripende om psykisk lidelse. Jeg likte også veldig godt Mrs Dalloway av Virginia Woolf, men jeg vil likevell trekke frem Tilværelsens uutholdelige letthet av Milan Kundera som en favoritt. Den var veldig filosofisk og vakker om kjærlighet.

Fortellingen om Øde av Ida Hegazi Høyer (2015)
Evighetsbarma av Beate Grimsrud (2015)
Rosens navn av Umberto Eco (1980)
Mrs Dalloway av Viginia Woolf (1925)
Tilværelsens uutholdelige letthet av Milan Kudera (1984)

Hva leser du?

Paula

2 thoughts on “Mine fem siste bøker

  1. Rosens navn har jeg i bokhylla, så den skal bli lest i løpet av året. Ellers har jeg også lest Naiv.Super, det begynner bare å bli noen år siden sist. Hørte forfatterportrett av Beate Grimsrud på bokpod, og det ga meg lyst til å lese noe av henne også. Ser ut til at jeg må starte med “En dåre fri” 😉

    Like

    1. Naiv. Super er vel å regne som en kultbok, liker den godt så langt. Åh, da har du noe å glede deg til, for Beate Grimsrud har en utrolig fengende skrivestil!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s