Rå kokoskake med jordbær

Coconut Strawberry

Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på en nøttekake (eller raw food cake), og nå kommer enda en. Med rå/raw menes det at den ikke inneholder ingredienser som er prosseserte.  Selv om det er en del dyre ingredienser og kjipe prosesser , syns jeg kakene blir veldig gode! Den ble laget i anledning 17.mai, der det var flere veganere tilstede. Jeg sliter nemlig med å lage gode veganske kaker. Har prøvd å lage ulike brownies, sjokoladekaker og paier men det blir liksom aldri så tilfredstillende. Hva gjør jeg feil?

Kokoskake med jordbær

Bunn
150 gram valnøtter
50 g kokos
8 stk Medjool dadler
Pinch salt

Mal valnøtter i en food processor. Tilsett deretter kokos, dadlene (uten stein) og salt og kjør til det blir en sammenhengende ball. Hvis den virker for tørr kan man tilsette ekstra dadler. Press det jevnt utover en springform med bakepapir og sett til avkjøling.

Fyll
3 dl cashewnøtter
2 dl kokosmelk
1 stor moden banan
3 ss kokosolje
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss agavesirup

400 gram jordbær til pynt

La cashewnøttene trekke i vann over natten, eller minst 4 timer. Også sett en boks med kokosmelk i kjøleskapet over natten, slik at kokosvannet og kokosmassen skiller seg. Sil vekk vannet fra cashewnøttene og blend de i en foodprocessor. Tilsett kokosmelken (kun den delen som er blitt til fast masse/kremaktig) og banan. Smelt kokosoljen og tilsett dette sammen med vaniljeektrakt og agavesirup til foodprocessoren. Blend til en jevn masse som har en slags kremete konsistens. Fordel det utover kakebunnen og sett til avkjøling. Når kakes skal serveres pyntes den med jordbær og litt grønn mynte..

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s