Sommerruller med peanøttsaus

Summer rolls

 

Det er noen år siden nå, at sommerruller var den “nye” tacoen. Hos meg er det fortsatt en favoritt, spesielt hvis man har en god saus til. Pluss at det også er sunt! Under har jeg skrevet ned hva jeg pleier å putte i mine sommerruller. Her finnes det mange varianter.

Sommerruller og peanøttsaus

Sommerruller:
Gulerot
Avocado
Mango
Sopp
Vårløk
Paprika
Edamame
Agurk
Kål
Koriander

Risnudler
Rispapir
Nori-ark

1. Stek soppen i litt soyasaus. Kutt alle grønnsakene i strimler. Julienne gjerne gulerøttene. Dette var grønnsakene jeg brukte i, så hvis du foretrekker noe annet bruk det. Lurt å ha alt av innholdet klart til du skal lage rullene.Kok risnudlene. Lag rullene slik du ønsker: rispapir eller nori-ark. Alt blir godt uansett. Putt alt tett sammen og rull! Fremgangsmåte står på rispapir-pakken.

Peanøttsaus:
1 ss sesamolje
2 hvitløksfedd
2 ts revet ingefær
2 ss peanøttsmør
1 dl vann
1/2 lime
Håndfull koriander
1 ts agave
3 ss soyasaus

2.Stek revet hvitløksfedd og ingefær i oljen. Etter et par minutt tar du gryten av pannen og rører inn peanøttsmør og agave. Tynn ut sausen med vann. Rør inn hakket koriander, lime juice og soyasaus. Smak til. Jeg tok ekstra maldonsalt i fordi jeg liker den salty.

Paula

Lagre

5 thoughts on “Sommerruller med peanøttsaus

 1. Åå, dette så godt ut! Jeg sliter alltid sånn med rispapiret da, men kanskje jeg bare burde øve litt mer.
  Du tar forresten utrolig flotte bilder! 🙂

  Like

   1. Jeg pleier å ta kokende vann på en middagstallerken, legge rispapiret på den i ca. 15 sekunder på hver side! Etterpå legger jeg det på et tørt kjøkkenhåndkle og fyller på 🙂

    Like

 2. Pingback: Fem basisvarer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s