Vegetarisk Pad Thai

Pad thai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har noen lagt merke til hvor fine frukttrærne er for tiden? I full blomst! Spesielt kirsebærtrærne som blomstrer i rosa. Jeg syns det er så vakkert når sola skinner igjennom bladene, som fortsatt er litt skjøre og gjennomsiktig. Ah, vår asså. De lysere tidene vekker også behovet for lettere og friskere mat. Denne pad thaien tilfredstiller definitivt dette behovet. Fargerik er den også!

Pad thai for fire personer

1 gul paprika
1 rød paprika
1 gul løk
2 gulerøtter
8 sopp
Halv kinakål (evt. grønnkål, spinat)
200 g edamame (kan utelates eller erstattes med tofu)
200 g risnudler

1 ss peanøttolje
1 ss miso paste*
3 hvitløksfedd
1 chili
1 ts chili paste
1 ss sesamolje
2 ss agave (eller annen søtning)
2 ss riseddik
2 ss peanøttsmør
3-4 ss soyasaus
1 lime
Koriander
Vårløk

Varm opp en panne med peanøttolje og stek hakket løk, hvitløk og chili. Etter et par minutt tilsettes soppen. Tilsett litt og litt vann, mens soppen blir stekt. Imens skjærer du opp paprika i strimler og bruk en julienne til å kutte opp gulerøttene i fyrstikk-størrelse Tilsett paprika og gulerøttene til pannen sammen med litt mer vann.

Pad thai

Bland sammen miso, chili paste, sesamolje, agave, riseddik , peanøttsmør og soyasaus til en jevn masse, foreksempel i en food processor. Tilsett denne blandingen til grønnsakene sammen med edamame bønnene. Bland godt sammes og la det godgjøre seg en liten stund

Kok opp risnudler etter anvisningen på pakken. Disse blandes inn i grønnsakene når de er ferdig. Hakket kål blandes inn, la det falle sammen. Smak til, slik at maten får den balansen du liker. Trenger den mer salt tilsett soyasaus, mer søtt bland søtning inn.

Tilslutt skviser du lime, hakket vårløk og koriander over porsjonene.

*Egentlig skal man bruke fish sauce i pad thai, men jeg hadde ikke mer igjen. Syns miso gir litt av den samme salt/søt umami-smaken. Miso paste kan erstattes med 2-3 ss fish sauce. (Vegetarisk fish sauce oppskrift finner du her)

Pad thai

Paula

2 thoughts on “Vegetarisk Pad Thai

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s