Bon appétit

Listen er inspirert av denne fine bloggen .

Hva består den beste frokosten av? Jeg er seriøst tidenes frokost-connoisseur. Elsker frokost. Den beste frokosten er nok en bruch, med en liten smak av alt. Min perfekte brunchtallerkenen består av rugbrød, lys surdeigsbrød, scones, croissant,  avocado, hummus, geitost, marmelade, tørket frukt, nøtter, fersk frukt, nypresset appelsinjuice og masse svart kaffe. <Kaffe3

Hvordan var du med maten når du var liten? Jeg har aldri vært kresen, siden jeg tidlig ble eksponert for spesiell og anderledes mat. Hjemme gikk det i masse grønnsaker, salater, fisk, vilt og typisk skalldyrpasta i helga. Eller en gang da jeg hadde overnatting og vi fikk ål til middag. Derfor overnattet jeg heller hos venninner, for fredagstacoen og grandiosa fristet mer på den tiden. Hehe. Det var først når jeg kuttet kjøtt at jeg begynte å interessere meg for mat.

IMG_0844

Favorittsmak på chips? Chips med løk, spesielt trippel løk fra Sørlandsschips.

Topp tre råvarer? Dette endrer seg hele tiden, men akkuratt nå er det jordbær, koriander og avocado.

Favorittrett akkuratt nå? Jeg lagde en pho av soppkraft for noen uker siden som jeg fortsatt tenker på. Perfekt balanse mellom crispy, mykt, salt, søtt og surt.

Hvis du var tvungen til å bare spise fra en matkultur resten av livet, hvilken ville du valgt? Duh. Italia.

Hva har du typisk til frokost? Alltid banan, enten i en form for grøt (havre, bygg, hirse eller chia), med granola eller på toast med peanøttsmør

Processed with VSCO with f2 preset

Hva inneholder den ultimate tacoen? Definitivt en fish taco med crispy hvit fisk, koriander, lime, guacemole, chili mayo

Hva inneholder den perfekte salaten? Kanskje ikke perfekt, men min go-to salat er en stor bolle med spinat, persille, avocado, ovsbakte grønnsaker (helst søtpotet), mungbønner,oliven, soltørket tomat, hummus og/eller cashew dressing pluss en skive med rugbrød.

Har du en dyr matvane? Siden jeg fortsatt bor hjemme merker jeg ikke til det, men kan tenke meg at jeg må kutte på nøtter, frukt, bær, avocado og økologiske teer..  Men, samlet sett tror jeg et plante-basert kosthold vil være billig.

Hva lager du hvis du har minimalt med tid? Da lager jeg en havregrynsgrøt og er ferdig på 5 minutt.

Processed with VSCO with f2 preset

Hva består helgefrokosten av? Jeg har alltid noe søtt til frokost. I helgen ville jeg laget noe klassisk som  toast eller scones med appelsinmarmelade. Eller arme riddere med banan og jordbærsyltetøy. mmm.

Hva er din budjett-rett? Billig, mettende og supergodt er livets gode gryte med type ris, søtpotet/potet, linser, kokosmelk, tomat og masse gode krydder. Alt etter hva man har. Litt som denne curryen eller denne linsesuppen.

Hva spiser du til lunsj?  Til lunsj spiser jeg ofte middagsrester eller brød med avocado og tomat.

Hva er det beste å spise og drikke på en fredagskveld? En skikkelig god pizza og pepsi max. (neida. joda.) Jeg vil helst ha en god cocktail, kanskje en margarita. Margarita og taco.

Hva er ditt beste matlagingstriks? Å alltid ha friske urter tilgjengelig; koriander, persille, basilikum, timian er mine favoritter. Friske urter gjør alltid maten ekstra god, pluss den ser mer innbydene ut.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Hva lager du når du skal lage mat til mange mennesker? Føler alltid det fungerer bra å lage et supergodt brød eller foccacia og servere det sammen med guacemole, olivenolje, hummus, aioli og salt.

Hvilken matrett syns du fler burde like? Falafel. Fordi det er godt, sunt og vegetarisk.

Hva er din favorittfrukt? Akkuratt nå har jeg kick på jordbær. Men all time favourite er banan.

Hvilke råvarer kunne du ønske var i sesong hele tiden? Norske epler, helst fra Telemark. Og norske jordbær. Og kantareller.

Paula

One thought on “Bon appétit

  1. Ble nesten sulten igjen jeg nå, enda jeg akkurat har spist frokost..! Tror jeg skal utvide salat-horisonten min litt. Det er jo virkelig mye man kan variere med. Det blir veldig ofte den “samme gamle. Ellers er jeg helt enig i at norske epler og jordbær burde være i sesong hele tida. Det er jo så godt!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s