Vårlig neslesuppe

nettle soup

Et sikkert vårtegn er brennesle, til fortvilelse for mange og glede for noen.  Den er sett på som ugress, men har faktisk egenskaper utover det. Som mat! Faktisk er den sunnere en mye annen “supermat”, OG helt gratis. Tre ganger så mye protein som kål, høyere næringsinnhold enn spinat og rik på vitamin C, jern, magnesium osv. Les mer her. Planten skal helst plukkes tidlig på våren, når den har friske skudd. Utover sommeren vil næringsinnholdet i veksten avta. Så ut og plukk brennesle før det er for sent!

Neslesuppe til fire

200 g nesle
500 gr potet
1 gul løk
3 hvitløksfedd
2 ss olje eller smør
1 liter grønnsakskraft
en håndfull løpstikke, kjørvel eller persille
Saft fra en halv sitron
1/2 ts muskat
Salt og pepper

De stoffene som skaper svien i brennenesle vil forsvinne først når du begynner å koke den. Så når du skal plukke brennesle og tilberede den så har du selvfølgelig på hansker. Unngå å plukke i nærheten av trafikkerte veier.

Kutt opp løk og hvitløk og sauter det i olje eller smør. Fjern de groveste stilkene fra brenneslen.Etter 2-3 minutt legger du brenneslen i sammen med 1 liter grønnsakskraft (eller buljong og 1 liter vann om du foretrekker det). Kok opp og la det småkoke i 10 min. I en annen gryte koker du potetene til de er myke. Hakk opp løpstikke(eller den urten du bruker) og legg de sammen med neslen. Når potetene er ferdig legges de i den andre gryten. Nå bruker du stavmikser eller foodprocessor slik at blandingen blir en jevn suppe. Tilsett krydderet og sitron. Smak til.

Suppen er god å servere med brød og kokt egg.

Når det kommer til smaken på suppa så kan jeg sammeligne det med brokkoli- eller spinatsuppe. Det smaker veldig grønt, men også godt!

 

Paula

One thought on “Vårlig neslesuppe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s