Indian Curry with Potatoes & Peas

Indisk Curry

Det har vært en helt magisk helg. Sol og over 20 grader. Jeg har sittet ute, lest og spist pistasjnøtter mens en etter en fregne har poppet fram. Fortiden leser jeg Mrs. Dalloway av Virginia Woolf. Liker å variere mellom å lese eldre og nyere litteratur. Ellers lagde jeg en indisk grønnsaks-curry. Kanskje ikke helt hva man craver når det er varmt, men utrolig god fordeom. Tror faktisk enhver “grønnsaksskeptiker” vil like denne. Kjøttfri mandag folkens!

Indisk curry med potet og erter

Indisk curry
2 ss kokosolje
1 gul løk
4 hvitløksfedd
1 rød chili
1 ts revet ingefær
3 ts gurkemeie
3 ts spisskumin
2 ts koriander
Klype cayennepepper
2 store poteter i terninger
1/2 blomkål*
1 boks kikerter
1 boks grønne erter
1 boks hakket tomat
1 boks kokosmelk
ca. 2 dl vann
Salt + pepper

Varm opp kokosoljen i en gryte, og sauter løk, hvitløk, chili og ingefær til det er blitt mykt. Da tilsettes krydderet mens du hele tiden rører (smak til etterhvert så curryen får den smaken du liker). Tilsett poteter sammen med tomatboks, halve kokosmelken og vannet og kok opp. Ha lokket på gryten og rør av og til. Etter ca 40 min begynner det å ligne noe, gjerne mos noen av potetene. Jeg syns at curryen blir bedre jo lenger den står, helst på veldig lav varme. Har man ikke tid, går det også fint. Nå tilsettes resten av kokosmelken og evt. mer vann sammen med kikerter, grønne erter og blomkål (*Hvis du ikke liker blomkål, kan den erstattes med to ekstra poteter).. La det småkoke for ytterligere 10 min eller til du har fått en ønsket konsistens. Salt og pepper, og evt smak til mer krydder. Ferdig, yay! Oppskriften gir 4 porsjoner. Dette er sånn mat som er perfekt og fryse porsjonsvis, så man har flere middager. Ganske økonomisk og lettvint.

Servert med limejuice, roti, brun ris, koriander og chutney.

Paula

 

5 thoughts on “Indian Curry with Potatoes & Peas

  1. Åh, dette ser og høres kjempegodt ut! Takk for oppskrift! Jeg synes faktisk at slike gryter gjør seg godt også når det er varmt. Forresten gikk jeg forbi et hus som Virginia Woolf har bodd i (her i London) nå i helga – for et morsomt sammentreff!

    Like

    1. Ja, den smaker fantastisk.. Gøy! Jeg har en ting for å besøke steder fra litteratur eller der forfattere har bodd. Virginia Woolf er en av mine favoritter, så må få med meg det neste gang jeg er i London. 🙂

      Like

  2. Pingback: Bon appétit
  3. Pingback: Fem basisvarer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s