Chia with Apple & Walnut

CHIA&APPLE

 

Da jeg våknet i dag viste jeg at det skulle bli en fin dag. Himmelen var blå og solen på vei opp. Dagen startet med en liten yoga-økt etterfulgt av denne fine frokosten. Jeg er et skikkelig frokostmenneske, men klarer kun å spise søte ting om morgenen. Derfor er jeg veldig glad i grøt, for det er både utrolig næringsrikt og godt.. For noen år siden ble chia-frøet veldig populært. Kjent som “supermat”, fordi de er rike på Omega 3, fiber og protein. Smaken er derimot veldig nøytral, så jeg liker å bruke de som et supplement i f.eks grøt eller smoothie.

Chiagrøt med eplemos
// Chiagrøt
1 dl små havregryn
2 ss chiafrø
1 ts kanel
Evt. 1 ts søtning
3 dl mandelmelk
Bland sammen ingrediensene og sett i kjøleskapet i minst to timer, helst over natten. Den ferdige puddingen toppes med eplemos, valnøtter og maple syrup.

 

// Hjemmelaget eplemos
4 epler
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts vaniljeekstrakt
saften fra 1/2 sitron
Kutt eplene i små terninger og putt de i en liten kjele. Noen foretrekker å lage mosen uten skallet, men jeg liker å ha det med. Rør inn krydder og sitronsaften og la det koke i ca 20 min, til det er blitt en mos.

 

Paula

4 thoughts on “Chia with Apple & Walnut

  1. Det så utrolig deilig ut! Har ikke prøvd chiagrøt, men har spist en del kjøleskapsgrøt med havregryn og naturell yoghurt. Det er godt – og så fint å bare ta frokosten ut av kjøleskapet og begynne å spise 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s