Lemon Ricotta Pancakes

Lemon/ricotta pancakes

Disse pannekakene med ricotta og sitron er utrolig gode, akkuratt slik amerikanske pannekaker skal være; fluffy, saftige og sprø. Også er de så gule og fine. Hvis du lurer, er ricotta et italiensk melkeprodukt som er laget av myse, og ligner litt cottage cheese. Den er mild på smak og brukes både i dessert og middagsretter. Oppskriften gir 16 pannekaker – til fire personer.

Pancakes with lemon and ricotta

250 g hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
4 ss sykker
1/4 ts salt
zest og saft fra to sitroner
250 g/ én boks ricotta
2 dl melk
3 egg

Visp sammen ricotta, melk, sitronsaft og -skall og eggplommer. Eggehvittene skal stivpiskes. Ha alt det tørre sammen og sikt det inn i ricotta-blandingen, litt om gangen mens du rører. Vend inn eggehvittene. La røra hvile seg i minst 20 min. Varm en panne med smør eller olje og stek dem. Veldig enkelt. Til søndagsbrunch kanskje? PS: Veldig gode sammen med blåbærsyltetøy.

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s