Februar i København

Jeg hadde en utrolig fin langhelg i København hos søsteren min. Hver gang jeg er der opplever jeg byen ganske forskjellig, alt etter årstidene. Nå som det er vinter, frister det lite å gå i den sure vinden. Det er heller sesong for å være inne, spise og gå på museum.

Lunch I

Søsteren min bor på Østerbro i en liten, hyggelig leilighet som hun har pusset opp. Virker så fint å ha noe eget og skape et hjem. Vi startet den første dagen med brunch på Café Pixie (Løgstørgade 2, 2100 København), en kafé i nabolaget. Selvfølgelig bestillte vi vegetar-brunch, og hver vår tallerken med egg, hummus, geitost, croissant, frukt og deilig brød ble sendt inn.  Klokken var blitt over fire da vi var ferdig.

Breaky

Østerbro morning

Siden jeg elsker å brunche, gjorde vi det like så godt hver dag. En lang frokost/lunsj som inneholder litt av alt – kaffe, bær, yougurt, juice, ferske scones og annet søtt bakverk fra den lokale bakeren, sjokolade og frukt.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hver gang jeg er i Køben er jeg innom en av de mange fine brukt- og vintagebutikker. Du kan finne alt. Du har de små butikkene smed design-klassikere til en billig penge eller de som er overfyllt med klær som lukter rart. Fine vintagebutikker er Episode (Larsbjørnstrædet 8), Wasteland (Studiestrædet 19), København K (Studiestrædet 32).

123

Cocktail-barer  er en annen grunn til å elske København. Den første kvelden gikk vi ut for å spise på Condesa (Ved Stranden 18), en meksikansk bar/resturant. Vi fikk sykt digg mat, inkludert en helstekt fisk hver sammen med ulike margaritas. Blodappelsin-margaritaen var sykt god og digg musikk fra DJ.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Neighbourhood var en annen resturant vi var på. De har økologisk pizza og cocktails. Prøvde noe så rart som whisky sour av gresskar. Pizzaene var sykt gode, rustikk og orginale. Vi hadde en med hvit fisk, lime og sopp  og en annen med store reker, koriander og hvitløk. Etter vi hadde spist var det kort vei videre til cocktail-baren Liedkoeb (Vesterbrogade 72B) Sykt god stemning og gode drinker.

Marmor

Litt museum er obligatorisk. Vi dro på Glyptoteket (Dantes plads 7 , København), et museum med antikke statuer. Veldig vakker bygning, med en stor vinterhage og masse marmor.

Det er alltid litt antiklimaks å komme hjem fra København, og da spesielt når man forlater en by som bader i vårlig sollys. Håper det ikke er lenge til neste gang. Neste uke er tidsfristen for samordna opptak, noe som stresser meg litt. Jeg har lyst å gjøre alt og ingenting på en gang. Har vært veldig opphengt i å flytte til Oslo, men nå tviler jeg.  Hvis jeg først skal flytte og begynne på nytt et sted, kanskje København kunne vært en idé? Jeg føler meg jo like knyttet til begge byene, jeg er bare mer usikker på hvilke muligheter som finnes i Køben. Ambivalens, jeg hater deg.

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s