Chai Masala

Chai masala

Brr, nå er det faktisk blitt litt ordentlig vinter, med et par cm snø og klar himmel. Det var så fint den kvelden den kom, med de store snøfnuggene i lyset fra lyktestolpene. Neste uke skal jeg besøke søsteren min i Oslo.  Håper jeg får puttet inn litt kulturelle aktiviteter. Må orientere meg litt hva som skjer før jeg reiser.

I dag laget jeg meg ordentlig chai masala. Hadde teen stående på platen igjennom hele dagen. Så utrolig godt og varmende.. Det er sikkert veldig mange måter å lage det på, denne har veldig sterk kryddersmak. Hvis du  liker mildere er det fullt mulig å kompensere med ekstra vann, melk eller mindre pepper.

Til 2 store kopper
:

 • 2 ts svarte pepperkorn
 • 2 ts hel kardemomme
 • 0,5 ts hel nellik
 • 4 cm fersk ingefær
 • 
3 stk kanelstang
 • 2 stjerneanis
 • 1 ts malt muskat
 • 5 dl vann
 • 4 poser svart te
 • Mandelmelk (eller melk etter eget ønske)
 • Honning eller annen søtning

Start med og mal pepper, kardemomme og nellik i en morter. Skjær ingefæren i skiver. Putt krydderet i en kjele med 5 dl vann og teposer/te og la det koke opp. Skru ned varmen og la det putre i minst 15 min. Sil ut krydderet og teen fra vannet og la . I en kopp blandes varm melk og det krydrete vannet etter egen smak. (jeg hadde ca 2/3 melk og 1/3 te). Tilslutt røres 1 ss honning inn. Mmmm!

Chai Masala

Paula

2 thoughts on “Chai Masala

 1. Pingback: Høstliste

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s