Kandisert ingefær

Det sies at ingefær er det mest utbredte krydderet. Det forundrer meg egentlig ikke, for den lille knollen har et utrolig stort bruksområde. Både som mat og medisin. Denne gangen kandisert. Kandisering er faktisk  veldig enkelt, krever bare litt tålmodighet. Når man først er igang kan man godt lage en stor porsjon, fordi sukkeret gjør slik at det blir preservert. Prøv å finne fersk og fin ingefær. Disse er best på smak.

Candied ginger 2

  • 200 g ingefær (skrelt og kuttet)
  • 2,5 dl sukker
  • Èn klype salt

Skrell knollen og skjær opp i ønsket størrelse. (Jeg laget mine ganske små siden ingefæren har så sterk smak.) Puttes i en gryte, som fylles med vann slik at det dekker ingefæren. Kok opp, og la det småkoke i 30 min.

Ta ut ingefæren og sil den. Spar på halvparten av vannet som er igjen i gryta. Når ingefæren er tørr puttes den tilbake i gryta med ingefær-vannet. Nå tilsettes sukkerer. Rør og kok opp. Ta ned varmen og la det småkoke i ca. 40 min. Temperaturen i gryta skal være 100 grader.

Ta en sil over en bolle, og hell innholdet i gryta over. (I bollen samles nemlig ingefærsirup, noe man kan spare og bruke som ingrediens i f.eks drinker.)Finn et bakepapir og legg ingefær-bitene her. Deretter fordeler man bitene så godt man kan. La ingefæren “hvile” i 4 timer eller mer, slik at de blir helt tørre.

Fyll sukker i en bolle. La bitene bli blandet godt i sukkeret, og legg de tilbake på bakepapiret. La dem ligge ca et døgn, før du putter dem i en fin krukke.

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s