Rattatouile

Rattatouile 

Her om dagen laget jeg ratatouille for første gang.  Veldig godt, men jeg forstår nå hvorfor det kanskje ikke er hverdagsmiddag. Jeg anbefaler å sette av god tid, for det er mange prosseser som skal til før ratatouillen er ferdig. Helst skal den stå over natten slik at grønnsakene og sausen får trekkes inn. Hvis du heller er slik som meg som ikke klarer å vente, går det greit å jukse litt med tiden.

Ratatouille

// Saus
1 gul løk
2 stangselleri
2 gulrot
4 hvitløksfedd
1 rød chili
1 rød paprika
1 gul paprika
Èn neve frisk basilikum
Èn neve frisk persille
1 ts timian
1 boks hermetisk tomat 
salt/pepper
Olivenolje 

Sett ovn på 200 grader. Kutt opp løk, stangselleri, gulerot og hvitløken og surr det i en gryte med olivenolje på lav varme. Skjær paprikaen og chilien i grove biter og legg de i ovnen. Etter ca 15 min tas det ut, og når de er litt avkjølet skal skinnet rivet av. Tilsett hakkete urter, tomat, paprika, chili og salt/pepper i gryten. Bland til en saus med en stavmikser.

// Grønnsaker
2 Japansk auberginer 
6 gode, smakfulle tomater
1 Squash 

Skjær grønnsakene i tynne, tynne skiver. I en ildfast-form heller man i sausen, og legger grønnsakene i spiral. Dette tar litt tid, men det føles fint med presisjonen. 

2 hvitløksfedd
Kvast timian
salt/pepper
1 ss Balsamico
2-3 ss Olivenolje 

Finhakk hvitløk. I en kopp blandes krydder, olivenolje og balsamico. Dette fordeles på toppen av ratatouillen. Dekk den med aliuminiumsfolie. Ovnen skal være stilt inn på 140 grader og la retten stå i ca 2 timer slik at grønnsakene mørnes. Deretter tar du av folien, stiller opp varmen til 180 grader og lar den steke i ytterligere 20 min. Bon appetit.

Paula

//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s