Sitronkake med valmuefrø

Hei. Siden sist har januar blitt til februar og dagene blitt lysere og lengre. Jeg er glad for at det er våren som venter oss nå, for våren er en fin anledning for et slags paradigmeskifte. Denne våren skal jeg være bevisst på hvem jeg er. Jeg skal ikke la andre sette ord i munnen min, definere hvem jeg er eller prøve å overstyre meg. Jeg er meg, og jeg er den jeg er. Ingen har rett til å kreve noe av meg.
Jeg skal også gjøre mer av det jeg liker. Jeg ønsker at interessene mine skal være lysbetonte. Det jeg gjør, er som regel av en svært negativ og dyster karakter. Når jeg jobber kreativt skal jeg ha negativ-fritid.  Negativismen har ingen god begynnelse eller ende, den drar meg kun ned.

Så, jeg bestemte meg for å tilføre litt farge til en ellers ganske fargeløs dag. Dette resulterte i en saftig, knasende, sur, søt og gul kake.

En sitronkake med valmuefrø.

Lemon cake

//Deig
200 gram smør
200 gram melis
200 gram mandelmel
100 gram polenta
2 ts bakepulver
50 gram valmuefrø
2 egg
2 ts vaniljesukker
3 ss yogurt naturell
2 ss sitronsaft
skall fra 3 sitroner

Bland melis og smør til lett og luftig. Deretter blandes egg inn.
Rør inn mandelmel, polenta, bakepulver, vaniljesukker og valmuefrø. Tilslutt vendes sitronsaft og sitronskall inn.
Stekes på 180 grader i ca 30 min.

//Glasur
Saft fra 2 sitroner
80 gram melis
20 gram rørsukker

Når kaken er ferdigstekt, brukes en gaffel til å prikke hull. Deretter toppes kaken med glasuren, ved å bruke en pensel. Tilslutt finraspes litt sitronskall, som pynt på toppen  La kaken stå kjølig over natten, slik at den setter seg.

Lemon cake

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s