day 3

Berlin

Vi har bestemt oss for at dagen skal tilbringes på muséer. Med en varm kaffe i hånden fra Starbucks starter vi ved checkpoint charlie, og går fra der videre til Berlinische galerie.

BerlinBerlinBerlinBerlin
Berlinische galerie – Alte Jacobstrasse 124

Kunsten på Berlinische galerie er veldig ekspresjonistisk som speiler følelser fra og etter andre verdenskrig. Jeg lærer, ser og opplever krigen på en helt annen måte en tidligere. Muséets lyse, lette og rene arkitekttur står som en kontrast mot dysterheten og oppleves derfor som et kunstverk i seg selv. Hvis du er kunstintressert, spesiellt i samtidskunst, anbefaler jeg dette muséet på det sterkeste.

Berlin
Jüdisches museum – Lindenstrasse 9

Noen hundre meter unna Berliniche galerie, ligger Jüdishes museum. Museumet består av et nytt og gammelt bygg som inneholder jødisk historie, kunst og kultur. Siden museumet er veldig omfattende, velger vi å bare fokusere på jødeutrydelsene – holocaust. Denne delen av museet er bygget for å være interaktiv og er derfor svært intens og sterk.

BerlinBerlin
Sun Day Burgers in Markthalle Neun – Eisenbahnstrasse 42

Vi reiser langt øst i byen, vekk fra turiststrømmen til Markthalle Neun som er en ombygget gammel togstasjon. Sun Day burger er en vegansk matbod som finnes her og serverer oss de deiligste burgere og juicer (kales saft på tysk). Burgeren som består av friske grønnsaker, tofu, chutneyer og ferskt brød smaker helt utmerket. Forresten, vedsiden av Markthalle Neun ligger en liten butikk som selger tørket frukt og nøtter. Prøv den tørkede ananasen og melonen, heh.

BerlinBerlin
Berliner Dom – Am Lustgarten

Vi går til toppen av vakre Berliner dom. Utsikten gir bekreftelse på hvor stor denne byen egentlig er.

Berlin
R.S.V.P – Mulackstrasse 14

R.S.V.P er en liten, vakker butikk som selger de fineste gavepapir, kort, notatbøker, kvalitetspenner og kontorrekvisitta. Mulackstrasse og sidegaten Alte Schönhauserstrasse er et fint shoppingområde, med blandt annet butikken A.P.C, Filipa k og andre unike småbutikker.

BerlinBerlin
Monsieur Vuong – Alte Schönhauserstrasse 46

Sliten i bein og hodet etter en lang dag med mye lærdom og inntrykk, stopper vi tilfeldig på en vietnamesisk restaurant. Vietnamesisk kjøkken er relativt nytt for meg, så jeg bestiller nudelsuppe med tofu og vårløk og et par varme sommerruller. Jeg skal definitivt prøve ulike suppeoppskrifter når jeg kommer hjem..

Berlin

God natt

Paula

2 thoughts on “day 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s