day 2

Berlin

Etter en lang dag i går, var det godt å sove lenge i dag. Byen har et teppe av tunge, gråe skyer over seg og en bris blåser friskt. Vi er nødt til å pakke oss inn i varme gensere. Ettersom vi nå har skjønt hvor stor byen er, skal vi i dag begrense oss til bare en bydel. Prenzlauer Berg er en bydel som ligger øst i byen.

Berlin
Café Einstein – Kurfürstenstrasse 58

Først reiser vi til café Einstein. Ved et marmorbord spiser vi en sammensatt brunch bestående av blandt annet geitost, laks, yougurt, frukt, avokadokrem, egg, croissant.

Berlin
LPG BioMarkt – Kollowitzstrasse 14

I Prenzlauer Berg er noe av det første som møter oss et økologisk supermarket. Etter vi har gjennomgått butikken i en ekstase-lignende tilstand, er vi enige om at vi er på rett sted. Gå her hvis du er øko-interessert eller vegan/vegetarianer.

BerlinBerlinBerlin
Okomarkt – Am Kollowitzplatz

Vi vandrer videre langs de vakre alléene som fører til Kollowitzplatz. Her finnes et økologisk “farmers-market” med mye rart og fint. Vi kjøper økologisk kaffe fra Brasil, veganske små-kaker fra en polsk bonde og sitter ly av regnet under en sykkelvogn.

BerlinBerlinBerlinBerlin
Bonanza coffee  – Oderberger strasse 35

Etter regnet kommer solen. Vi vandrer i gjennom ulike sidegater og jeg blir mer og mer forelsket i byen. Vi ender til slutt på caféen Bonanza coffee, hvor vi leser og drikker en fantastisk god iskaffe. Oderberger strasse er forøvrig en utrolig fin/kul gate, med mange kaféer, barer og vintagebutikker.

Berlin
Hokey Pokey – Stargarder strasse 73

I Berlin finnes utrolig mange iskremsjapper. På en benk deler vi to kuler med peanøttbutterbanan og salty caramel fra Hokey Pokey. Vi sitter i stillhet, observerer livet rundt oss og nyter følelsen av å være i Berlin.

BerlinBerlin
The Bird – Am Falkplatz 5

Sultne og trøtte i beinene ender vi dagen i Prenzlauer Berg på en burgerresturant. Stedet og maten som er en hybrid mellom amerikansk og tysk, serverer oss fantastiske burgere; kanskje selve definisjonen av en burger. Dagen har gitt meg et nytt syn på Berlin og Tyskland. Stemningen i Prenzlauer Berg ga meg mersmak og er sted jeg definitivt kommer til å reise tilbake til.

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s