Berlin

Jeg var i Berlin forrige uke. Fikk skrevet litt reisesnotater, så tenkte å dele litt av dette

Dag 1
39 000 fot over bakken. Jeg og Sofie er på vei fra Gardemoen til Berlin, hvor Cecilie venter på oss. To kopper kaffe er blitt påspandert, noe jeg virkelig trengte etter den lille søvnen jeg fikk i natt. Jeg må ærlig innrømme at jeg vet lite om byen jeg er på vei til. Det jeg vet er at Berlin er et knytepunkt for kunst, historie, musikk og arkitektur – noe jeg godt kan like..

Berlin

Dagens første stopp er falafel i Kreuzberg. Vi vandrer en god stund i byelen som virker veldig livlig, sammensatt og fargerik. Samtidig som det virker som et belastet område føles det trygt her, med flere småbarnsfamilier i gatene. Sjappen vi er på vei til er kjent for å være en av Berlins beste. Her møter vi en gammel bestemor i skaut og en mann som møysommelig lager falafel med ferske råvarer, inkludert friske urter. At de kan engelsk er ingen selvfølge, så vi prøver etter beste evne å fortelle hva vi vil ha. Det vi fikk var hvertfall fantastisk.

Berlin

Herregud, la meg spise dette igjen. Skal definitivt prøve meg på en remake så snart som mulig.

Berlin
The King of Falafel – Urbanstrasse 68

Vi reiser videre til Topographie des Terror. Dette er et museum som viser terroren nazist-partiet utførte i Tyskland. Her ser jeg Berlinermuren for første gang, noe som føles veldig sterkt og urealistisk.

Berlin
Topographie des Terror – Niederkirchnerstrasse 8

Berlin

Jeg har forstått hvor uendelig stor byen er. Samtidig som den rommer over 3 millioner innbyggere, virker den avslappet og trygg. Vi går langs de brede gatene som fører videre til Holocaust memorial. Byen føles ikke klaustrofobisk som andre storbyer, men heller romslig. Holocaust memorial er et minnesmerke, tilsvarende størrelsen til en fotballbane, over jødene som ble drept under nazi-Tyskland.

Berlin

Berlin
Holocaust Memorial – Cora-Berlinerstrasse 1

Vi går videre til Bradenburger gate og Reichtag, som begge er viktige symboler for Tyskland. Berlin har en utrolig rik arkitektur. Gamle bygg fra barokken ligger side om side med moderne bygninger bygget i forbindelse med Berlins fornyelse etter krigen. Dette gjør Berlin så utrolig vakker!

BerlinBradenburger gate – Pariser platz
Reichtag – Platz der Republik 1

Berlin

Sultne som vi er reiser vi til sør-Berlin for å spise middag. I utgangspunktet valgte vi ut en resturant, men den er desverre stengt. Litt skuffet går vi videre til det første vi finner, som er en italiensk resturant. Vi sitter i en frodig bakgård og snakker om økologi og spiser pasta til det blir for kaldt til å sitte ute og på tide å vende hjem.

Berlin

Paula

One thought on “Berlin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s