Kreolsk laksesalat

For tiden drømmer jeg om alle stedene jeg vil reise til. Paris, Berlin, New York, Puglia, Marrakech, Cuba, Zanzibar.. Listen er lang, men enn så lenge er dette drømmer. I mellomtiden kan jeg nøye meg med at det kun er 11 skoledager igjen før sommerferie og 9 dager til juni. Jeg prøver alltid å ha noe positivt å se frem til, for det gjør hverdagen lettere. Det trenger ikke akkuratt å være de store tingene, som å reise jorden rundt, men å gjøre noe fint ut av det trivielle. Noe som gir meg mye glede i hverdagen er å gå turer. Lange turer med sol i ansiktet, en sval vind og å se hvordan landskapet forandrer seg fra dag til dag gir ro. Det anbefales virkelig.

Vår

Laks+salat er en av hvedagsfavorittene når det kommer til middag, fordi det er enkelt, raskt og kan varieres i krydder osv. Dette er et godt alternativ, inspirert av kreolske smaker.

Laks med kreolske krydder
Laksefilet
Krydderblanding: (2 ts oregano, 2 ts basilikum, 1 ts timian, 1 ts pepper, 1 ts hvit pepper, 1 ts cayennepepper, 5 ts paprika, 2 ts salt, evt 2 ts hvitløkspulver) ps: krydderblandingen blir stor og er ganske sterk på smak – så oppbevar i glass til senere bruk hvis du ikke bruker alt. 
Saften av 1 sitron

Skjær laks i passende stykker å ta krydder på en av sidene. Varm opp en panne med litt olivenolje, når pannen er veldig varm legger du stykkene på pannen, krøster over sitronsaft og steker kun et par minutt på hver side – pass på for det kan fort svi seg, hehe..

Salat
Ruccola
Norsk isbergsalat
Juanitatomater
Avocado 
Ønsket mengde kokt quinoa
Pannestekt asparges
Sesamfrø

Vinaigrette (sterk)
1 ss grovkornet sennep
En slant sesamolje
Saften av halv sitron
En slant olivenolje
Et par ss hvitvinseddik
Salt & pepper

Finhakk isbergsalaten. Bland dette sammen avokado, ruccola og quinoa. Hell over ønsket mengde dressing, den er ganske sterk. Tilslutt legger du over tomatene, asperges og drysser over sesamfrø.

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s