Mandelkake til mamma og pappa

I mai virker ukene alt for korte til det man skal ha tid til å gjøre av skolearbeid. I mellom slagene drømmer jeg om sommeren som kommer.. Fregner, søte jordbær til frokost, festival, saltvannshår, gnagsår, lukten av solkrem, bøker som skal fortæres, sand i skoene, måkeskrik, stillhet. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Heldigvis tar det slutt en gang.

Blueberry tart

Siden tiden fremover er ekstra hektisk, har man ekstra god grunn til å unne seg noe godt. Kaken var et resultat av et crave etter noe søtt og friskt, funnet her, og er en perfekt kake å lage på en hverdagsettermiddag. Den inneholder mandler både i form av marsipan og topping. Håper den faller i smak.

Mandelkake med bær og sjokolade
150 gram smør i terninger
150 gram marsipan
100 gram rørsukker
1/2 ts vaniljesukker
4 egg
125 gram hvetemel (evt. 50/50 hvetemel og havregryn)
1 ts bakepulver
100 gram valgfri bær (jeg brukte mest blåbær og litt bringebær)

50 gram mørk sjokolade
Håndfull finhakket mandler

Sett ovnen på 185 grader ved varmluft. Pisk smør, sukker, marsipan og vaniljesukker luftig. Deretter tilsettes egg. Når dette er pisket sammen, røres mel og bakepulver inn. Tilslutt vendes bærene forsiktig inn. Kakedeigen fordeles i en springform. Finhakk sjokoladen og mandlene og strø over. Stek i ovnen i ca 35 min. 

Blueberry tart

Blueberry tart

Blueberry tart

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s