for tiden

Har enda ikke helt innsett at jeg har ferie i morgen. Prøver å tenke på det fine å se frem til, men tankene ender som regel på alt som står på planen av oppgaver som skal gjøres. Jeg må bli mer bevisst på å endre fokuset på tankene mine, for det er så unødvendig og energikrevende. Jeg er lei av å være så sliten, sliten overalt. Sliten av å mislykkes i alt jeg gjør. På tirsdag gikk jeg på elixia for å løpe. Det endte med at jeg ble på toalettet én time før jeg gikk på tredemøllen. Jeg løpte bare to minutt før jeg gikk hjem. For å sove.

Stress er en av de verste tyvene, spesiellt når kildene for stresset er unødvenig. Det skaper en ond sirkel av selvanklagelser. For det første bør man i den grad det er mulig fjerne årsaken til stresset. Jeg har den siste tiden distansert meg fra ulike sosiale medier, av ulike grunner. Den overflødige tiden har blitt brukt til å lese og tegne litt. En lager gjerne mål eller et ideal for livet, dagen, uken som man skal gjennomføre. Jeg skal bli flinkere til å jobbe mot positive og realistiske mål, mål som jeg vil klare uten å føle meg mørbanket etterpå. Stress er også noe man må lære seg å jobbe med. Kanskje det er sånn jeg er født, men jeg må lære meg å håndtere stresset og tankene på en bedre måte. Når jeg kjenner tanker og stress tar overhånd skal jeg prøve å huske på de små hverdagslige tingene som gjør meg glad. 

Jeg kan koke opp melk og trakte kaffe som jeg kan varme meg på.
Jeg kan ta på meg det store skjerfet mitt og de gode joggeskoene for å gå en lang tur med Lykke.
Jeg kan lage meg et fat med noen eple- og appelsinbåter, fiken, dadler og mandler.
Jeg kan legge ut på en løpetur der jeg skal prøve å være tilstede i øyeblikket.
Jeg kan finne noen fine motiver av lysstrimer eller teksturer til å fotografere.

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s