Vegetar-quesadillas med chevré og svarte bønner

Helg, hjemme alene med fri tilgang på kjøkkenet = perfecto

private

Denne oppskriften basert på en fra sprouted kitchen er så utrolig god og tilfredstillende at jeg ikke har ord. Mexicansk mat trenger ikke å være kjedelig og ukreativt. Kjøkkenet inneholder jo alle de beste smakene; koriander, avocado, lime, hvitløk, chili osv, osv. Å sette av noen timer til å lage alt fra bunnen av, gjør definitivt sitt. Usunt trenger det heller ikke å være. Og i tillegg smaken av chevré som setter prikken over ien, da sier ikke jeg nei. Prøvde å lage tortillalefsene grove denne gangen, syns de ble gode sånn ovnsbakt, men de er veldig gode som fine også. Prøvde faktisk å lage maislefser som ble alt annet en vellykket. Leste etterpå at du trenger litt avansert utstyr ol, så det ble hvetetortillas denne gangen.
private

Chili-saus
500g hakket tomat 
1 rødløk
1 hvitløksfedd
2-3 chili
3/4 ts chilipulver
3/4 ts cumin
1/4 ts timian
1/2 ts oregano
klype sukker
salt+pepper
neve frisk koriander
2 ss hvitvinsedikk
1 ss gresk yougurt

Blend sammen til en jevn puré med stavmikser/blender, kok opp, sku så ned til lav varme så den kan godgjøre seg mens du lager resten.

privateprivate

Tortillalefser (6 små eller 4 store)
2 dl speltmel
1 dl grov hvete
klype salt
1 ts rapsolje
1 ts bakepulver
2-3 dl varmt vann

Bland de tørre ingrediensene og spe på med vann til deigen er fin. Bruk hendene. La den hvile på benken i 20 min. Deles deretter i emner som kvevles ut tynne. Stek i tørr panne som er forvarmet, ca 30 min på hver side.

Geitostfyll
1 squash
1 ss olivenolje
sitronpepper
1/2 rødløk 
1 boks svarte bønner
valgfri mengde chevré (brukte litt under en pk. chevré fra haukeli)

Skru ovnen på 190 grader. Del squasen i terninger og mariner i olivenolje og sitronpepper og putt i ildfast form. Ovnsbakes i 25 min. I mellomtiden finhakker du rødløk, skyller de svarte bønnene og smuldrer opp ca halvparten av geitosten du skal bruke og blander dette sammen. Når squasen er ferdig, og gjerne litt avkjølt blander du dette inn også. Hell halvparten av chillisausen i bunnen av en ildfast form. Pakk lefsene inn med geitostfyllet og pensle de med olivenolje. Hell over resten/mer av chilisausen og smuldre geitost på lefsene. Stekes i 15-20 min på 190 grader.
Serveres med en enkel guakemole (gjerne bestående av kun avokado, litt lime, salt og pepper), masse koriander og lime.

private

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s