Tofu- og granateplesalat

Hei.

Klokken er 18.00 og dagens siste solstråler skinner over hustakene. Våren kommer snikende, sakte men sikkert. Jeg kjente meg ganske inspirert i dag og ville derfor prøve å lage noe nytt, vårlig og oppkvikkende. Som et resultat lagde jeg en middag som jeg ble ganske stolt av, den traff hvertfall riktig på mine smaksløker. Hvis du enten er vegetarianer, veganer eller interessert i å skifte ut kjøttdeigen en dag tror jeg den vil tilfredstille en hver. Den var ikke så skummel som den kanskje høres ut som. Første gang jeg tilbredte tofu var jeg ganske klumsete, som resulterte i en meget ekkel pizza. Har ikke tatt opp tofuspisinga igjen før nå, hvor jeg har prøvd meg frem og innsett at det faktisk er ganske godt.

private

Til én person:
1/2 granateple
1 sjallottløk
1 ts appelsinskall
1 ss appelsinsaft
salt + pepper

Rens granateple. Finhakk løken. Bland de alle ingrediensene og sett til side. (- basert på sprouted kitchen’s pomegrante relish)

Ønsket mengde tofu
Peanøttolje
1 hvitløksfedd
1/2 vårløk
ca 0,25 dl soyasaus
noen slanter riseddikk
1 ts dijonsennep
1 klype med chilipulver

Finhak hvitløk og vårløk. Varm pannen i ca 2 min. Tilsett oljen til pannen i enda 30 sek, deretter steker du tofuen 2 min på hver side. Fjern tofuen fra platen og legg til side. Deretter tilsetter du løken til platen og lar det surre litt. Mariner tofuen i sausen (soya, eddikk, chillikrydder og dijonsennep) og derretter putt dem tilbake til pannen i løken. Hell litt saus over hvis du ønsker det. Stek i et par minutt, ferdig!

Rød villris (bruk hva du måtte ønske)
Avokado i biter
Neve spinat

Bland salaten og legg granatepleblandingen og tofuen over.

private

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s