Sagopudding med en vri

Kall meg gammeldags eller kall meg sær. Jeg har en ting for gammeldagse desserter. Denne helgen fristet det utrolig med en skikkelig 50-talls slager: Sagopudding.Storhetstiden for sagogryn er forbi og det kan virke som det har gått i glemmeboken for de fleste. Du kan tilberede den som pudding, grøt eller som suppe. Sistnevnte er den varianten jeg er mest vandt med. På kalde vinterkvelder pleier pappa å koke opp melk med sagogryn og rosiner.. veldig varmende og godt. Jeg ble derfor kjempeglad når jeg kom over denne oppskriften som hadde en litt ny vri.
private
Sagopudding av kokosmelk med mango
Til 4 små porsjoner

Pudding:
0,5 dl sagogryn
4 dl kokosmelk (1 boks)
0,3 dl sukker
1 liten eggeplomme
1/4 ts vaniljesukker
en liiiiiten klype salt

Bland sagogrynene og kokosmelken i en liten gryte og la det stå i 30 min (uten varme). Rør inn resten av ingrediensene og sett platen på middels/høy varme til blandingen begynner å koke. Skru ned til lav varme og la den stå og putre under omrøring i ca 15 min. Den skal bli tykk. Putt i dessertglass eller i en bolle og la de stå i flere timer i kjøleskapet.

Mangopuree:
1 moden mango
Limesaft

Mos mangoen og noen limesaftdråper med en stavmikser. Fordel i de fire glassene og server med f.eks et mynteblad, kokos eller kokoskrem.

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s