pære og hasselnøtt-muffins

Søndag.
Når jeg dro opp rullgardinen i dag skinte solen inn i rommet, og kroppen min fyltes av en liten vårfølelse. Det er utrolig hvordan sinnet ble lettet. Jeg ble så inspirert at jeg har ommøblert rommet, og kommer med mange nye idéer og tanker om hvordan jeg vil ha det.
Denne helgen har jeg også bakt på første gang på lenge. Jeg har bestemt meg at jeg skal lage mer mat denne våren. Det startet jeg med å lage disse utrolig gode muffinsene fra sprouted kitchen sin blogg…
Perfekt som søndagskos.

Pære og hassenlnøttmuffins (12 stk.)
1. Sett ovnen på 225 grader
2. Bland det tørre, utenom nøtter og mel i en bolle.
3. I en annen bolle blander du det brune sukkeret og smeltet smør.Tilsett pærene, yougurten, egg og vaniljen. deretter vender du forsiktig inn ingrediensene i den andre bollen. Bland så inn halvparten av nøttene.
4. Putt i muffinsformer og dryss over resten av hasselnøttene. 
5. Derretter skrur du ned varmen på ovnen til 190 grader og setter inn muffinsene i ca 25 min, til de er gyldne og fine.
De var best dagen etter. 
1,75 dl havregryn
2,35 dl hvetemel
1,2 dl sammalt hvete fin
1/4 ts natron
2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1/2 ts muskat
1/2 ts kanel
3/4 ts himalayasalt 
3 grovraspa pærer 
1,5 dl brunt sukker
6 ss smeltet smør
2,35 dl gresk yougurt evt. kulturmelk eller annen naturell yougurt
2 sammenpiskede egg
1 1/2 ts vanilje ekstrakt
2.5 dl grovhakkede hasselnøtter (halvparten til deigen og resten til toppen)
 Paula

2 thoughts on “pære og hasselnøtt-muffins

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s