Vegetar-lavash

God høstferie! Om et par timer reiser jeg og Thea til København for å besøke verdensbeste søster i verdensbeste by. Gleder meg kjempe mye, skal kose meg med god mat og shopping.
Her om dagen lagde jeg noe kjempegodt til middag. Det var like godt til lunch neste dag..
Mitt første møte med armensk mat var i Buenos Aires i fjor, da ble jeg servert en falafel-lignende rett. Armensk kjøkken er ikke så kjent, men det er definitivt verdt å sjekke ut! Bruker mye koriander, cumin, hvitløk etc. = det beste av alt. Denne middagen jeg laget tok utgangspunkt i et armensk brød, som kan sammenlignes med tortillalefser eller khubus. Jeg viste selvfølgelig ikke hvordan jeg lagde det selv, så jeg brukte denne opprskiften, men modifiserte den litt..

Lavashbrød
1/2 pakke tørrgjær
1,75 dl lunket vann
1 ts sukker
5-6 dl mel (brukte 50/50 fin og grov blanding)
1/2 ts salt
Sesamfrø

Bland alt sammen utenom sesamfrøene. Kjør blandingen i 5-8 min. Putt deigen i en bolle med olivenolje, og gjør slik at deigen er dekt med olivenolje. La deigen heve i minst en time. Når den er ferdighevet kna deigen i et par minutt. Del deigen i 4 leiver, og la de etterheve i ca 30 min. Sett på ovnen på 180 grader. Rull ut leivene slik at det blir pizzatykkelse og er rektangel. Legg på et stekebrett hver(med pizzaark) og lag små hull på hele med en gaffel. Derretter pensler du vann på og strør på med sesamfrø. Nå skal de stekes, og her må du følge nøye med. I oppskriften stod det at de skulle stekes i 25 min, men jeg tok mine rundt 10 min. Hvis de steker for lenge blir de harde som knekkebrød, mens de ideelt sett bør være myke som en tortillalefse.

Siden det tok litt tid å lage brødene fikk jeg god tid til å lage en digg hummus, som er som følger:
1 boks kikerter
Saften av 1/2 til 1 sitron
Et par ss vann (se ann)
2-3 ss tahini
2 ss olje
1/2 ts salt
Spisskumin
Pepper
Hvitløk.

Kjøres sammen i stavmikser! I tillegg skjærte jeg opp paprika i strimler og rødløk som jeg stekte gyldne/myke i olivenolje. Når brødene var ferdig putta jeg hummusen, parikaen og rødløken, avocado, spinat og agurk i. Veldig godt og mettende:)

Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s