Spelt pizza with goat cheese and artichoke hearts

… og den avokadoen har egentlig ingenting med saken å gjøre 


Alltid gøy å lage mat med søster.


Husk å alltid vaske salaten før bruk. Hvis du har tid la det ligge litt i vannbad før du kjører det igjennom en salat-trommel 

SPELT PIZZA WITH GOAT CHEESE AND ARTICHOKE HEARTS
Jeg syns det er utrolig gøy å lage pizza. Når jeg ser rundt på forskjellige matblogger ser jeg at mange bruker pizzasten, så jeg har veldig lyst til å gå til anskaffelse av en. 
Til fyll denne gangen hadde jeg creme fraiche, geitost, artisjokkhjerter, oliven snittet i to, cherrytomater og spekeskinke. Når pizzaen var stekt strødde jeg på med ruccola. Vedsiden av hadde jeg en frisk salat med babyspinat, avocado, cherrytomater og litt saft fra lime. 
Pizzadeig grunnoppskriften jeg bruker er lånt fra trines matblogg. Den er utrolig god, og jeg bruker den stortsett hver gang jeg lager pizza. Siden jeg ikke har pizzasten, pleier jeg å kjevle pizzaene veldig tynne, smøre dem med olivenolje og krydre med rosmarin. Hvis du vil er det digg å strø over litt finhakkede hvitløksfedd. Uten fyll stekes pizzaen på 250 grader(eller varmere)i 5 min slik at det blir en litt sprø overflate. Deretter tar jeg på fyllet og steker den i 8-9 min, eller til overflaten er sprø og fin!
Pizzadeig til 4-5 små pizzaer:
5,5 dl mel (evt bytte med spelt, eller 50/50 spelt og hvetemel. Det blir best med bare hvetemel)
2,5 dl vann som er lunkent
25 gram ferskgjær eller en halv pose tørrgjær
1/2 ts havsalt
en klype sukker 
1 ss olivenolje
Håper du får en fin mandag og går en uke med mange kulinariske opplevelser i møte..
Paula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s