Grønnkålsalat med laksecubes og agurksaus

Ein blåe, blåe himmel.
Då e vel knapt ein bommullsau å se.
Men Den Gode Fe, To nisser og et neshorn, og eit skip.
Å På trappå står et norgesglass
Med meir enn tretten humler I. – Vamp

Nå er jeg virkelig kommet i sommermodus! Jeg gjør ikke mye spesielt, men det er vel det som er det beste. Men jeg merker at det ikke går ann å leve i denne boblen over alt for lang tid. For i morgen har jeg laget et skjema med oppgaver og ting jeg skal gjøre! Tilbake til hva dette blogginnlegg opprinnelig skulle handle om. 

Et av målene mine for hva jeg skulle gjøre i sommer var å bli flinkere å lage mat. Jeg tror at alle kan bli god i noe med en dose innsats og tålmodighet. Noen er naturlig bedre på områder en andre, men jeg tror det er mye latskap som hindrer en å lære noe nytt eller forbedre seg selv! Matlaging er ikke ikke akkuratt matte, så jeg tror alle kan bli gode hvis en er over gjennomsnittet interessert i mat, kulinariske opplevelser og alt det som hører med. For meg er de nå blitt utenkelig at jeg skulle kjøpt bearbeidet mat, fast food etc. når jeg heller kan proppe i meg gode råvarer. 

Denne deilig salaten med de friskeste råvarene er perfekt på en sommerdag. Grønnkål er en av mine favoritter og jeg er så heldig at mamma har det i kjøkkenhagen. Desverre er det sjeldent jeg har sett den i butikken, for den er av en rar grunn ikke kjent i Norge. Dette er synd for det er faktisk blandt det sunneste du kan spise! 

Grønnkålsalat
-Grønnkål
-Brokkoli
-Finhakket eple
-Finhakket tomat
-Gresskarkjerner
På toppen legger du gode oliven, cherrytomater, reddiker, saft fra sitron og olivenolje

Laksecubes
-Laks “marinert” med litt salt og pepper
 På den ene siden tar du spisscumin og potetmel

Agurksaus
-Kjør en halv agurk + 2 hvitløksfedd i foodprocessor. Tilsett salt, pepper og saften fra litt sitron. Tilslutt blander du inn den greske yougurten + dill og mint fra kjøkkenhagen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s